5 gratis CV-skabeloner til din jobsøgning

25. april 2024
af Laura Weber

Et overskueligt CV har afgørende betydning, når du søger job. Det giver en potentiel kommende arbejdsgiver mulighed for hurtigt at danne sig et indtryk af dig og dine faglige kompetencer. Mangler du inspiration til, hvordan du sætter dit CV op? Her får du 5 gratis CV-skabeloner i Word, som du let kan sætte dit personlige præg på.


I en jobsøgningsproces er det alfaomega, at du på skrift formår at præsentere dig selv og dine kompetencer, så modtageren får et fyldestgørende billede af dig. Det gør du blandt andet med en motiveret ansøgning, men langt vigtigere er dit CV, som giver et overskueligt overblik over tidligere ansættelser, uddannelsesbaggrund, faglige kompetencer og et personligt touch.

For at gøre dit CV så indbydende som muligt, er det vigtigt, at du sætter det op, så det er overskueligt og letlæseligt. Det kan dog være en udfordring, hvis du ikke har erfaring med grafisk opsætning – for hvad virker, og hvordan præsenterer du dig selv bedst muligt?For at gøre din jobsøgningsproces lettere har vi lavet 5 gratis CV-skabeloner, som du frit kan downloade og nemt udfylde med dine personlige oplysninger. Skabelonerne har hvert sit grafiske udtryk, så du kan vælge mellem en helt klassisk opsætning, en mere kreativ, en skræddersyet version til nyuddannede og en skabelon specielt til international jobsøgning.   

Sådan bruger du skabelonerne

Det er meget simpelt at anvende de 5 gratis CV-skabeloner. Du skal bare downloade den skabelon, du ønsker at bruge til din computer, åbne den i Microsoft Word og udfylde de blanke felter. I skabelonen fremgår det tydeligt, om du skal udfylde årstal, uddannelsesinstitution, tidligere arbejdsplads eller andet.  

Ønsker du at rykke rundt på de forskellige sektioner og elementer, kan du uden problemer gøre det og stadig beholde det overskuelige layout. På den måde kan CV’et skræddersys præcist efter dine ønsker.

Når du har udfyldt skabelonen, er det vigtigt, at du gemmer den på dit drev. Husk at navngive filen, så modtageren hurtigt kan se, at det er dit CV, for eksempel ’Ditnavn-CV’. Når du sender CV’et, skal det være i PDF-format, så der ikke kan ændres i det efterfølgende.

Sådan sætter du dit CV bedst op

Dit CV er en oversigt over dine faglige og personlige kompetencer, og det er vigtigt, at det fremstår professionelt og overskueligt. Det giver en potentiel kommende arbejdsgiver mulighed for nemt kan læse om dine tidligere arbejdspladser, uddannelsesbaggrund og kernekompetencer. 

Selvom det kan virke fristende at sætte det op på en alternativ måde i håbet om at skille dig ud fra de andre kandidater, er overskuelighed og læsbarhed afgørende. Det er derfor en god idé at vælge en af de klassiske fonte, som Times New Roman, Calibri eller Arial, når du udfylder skabelonen.

Ønsker du at give CV’et et personligt præg, kan du i stedet eventuelt ændre i farvetonerne eller rykke rundt på elementerne. Husk dog at sikre dig, at indholdet er let at læse, ellers risikerer du, at modtageren går glip af de vigtige informationer. 

Det klassiske CV

Går du efter et klassisk, professionelt udtryk til dit CV, er dette den oplagte skabelon at vælge. Her bliver CV’et præsenteret i et stilrent layout, hvor du nemt kan indsætte profilbillede, tidligere ansættelser, uddannelsesmæssig baggrund og kernekompetencer. Det simple layout sikrer, at dine informationer bliver præsenteret overskueligt og professionelt, så en potentiel kommende arbejdsgiver kan danne sig et indtryk af dig.

Det simple CV

Vil du helst have et helt simpelt, traditionelt CV, der kun består af tekst, er den simple CV-skabelon helt oplagt til dig. Her er ingen visuelle elementer, der forstyrrer øjet, men det er i stedet præget af en traditionel, tekstbåren opsætning uden dikkedarer, hvor du nemt kan skrive dine tekstelementer ind.

CV-skabelonen til den nyuddannede

Er du nyuddannet lærer og står foran at skulle søge dit første job, er dette den perfekte CV-skabelon til dig. Her kan du uddybe både professionelle og personlige kompetencer, ligesom du kan gå i dybden med studiejob, praktikophold og læringer herfra. På den måde undgår du, at dit CV fremstår tomt, selvom din professionelle erfaring måske ikke er så tung.

Det kreative CV

Ønsker du, at din sprudlende personlighed eller dine kreative, faglige kompetencer bare skal lyse ud af dit CV, er det den kreative CV-skabelon, du skal vælge. Her er der rig mulighed til at skille sig ud fra mængden, og det sjove, farvestrålende udtryk er specialdesignet til at fange modtagerens øje – dog uden at gå på kompromis med det vigtige indhold.

CV til international jobsøgning

Der er gode muligheder for at søge spændende lærerjob i udlandet, og du kan finde mange, forskellige stillinger både i de nordiske lande og langt væk fra vores breddegrader. Har du et ønske om at blive lærer i et andet land, er dette den perfekte CV-skabelon til dig. Den er tilpasset internationale standarder, så den opfylder de gældende krav.

Læs også

Foto: Gettyimages/Hirun

Sådan bruger du AI i din jobsøgning

11. marts 2024
af Laura Weber
Du kan effektivt optimere skriveprocessen i din næste ansøgning eller cv som lærer med hjælp fra ChatGPT. Det er dog vigtigt, at du husker at fodre chatbotten med brugbar information og forholder dig kritisk til resultatet, inden du sender ansøgningen afsted. Det kræver både energi...

Lærerrekrutterings-analysen 2024

Nøglen til effektiv lærerrekruttering Få de nyeste indsigter i hvordan, hvornår og hvor lærere kigger efter nyt job Jobtilfredsheden blandt lærerne er høj, men alligevel er de på jobudkig. Hvorfor? Læs ...
Udveksling af CV til jobinterview

Guide til det gode CV som lærer

11. marts 2024
af Laura Weber
Guide til det gode CV: En motiveret ansøgning er langt fra nok, når du søger job. I de fleste tilfælde vil arbejdsgiveren først læse dit CV, og det er derfor vigtigt, at dit CV er fyldestgørende, målrettet og overskueligt. Her får du 7 tip til, hvad dit CV som lærer skal indeholde. ...