Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Viborg Museum søger projektleder til ny skoletjeneste

Viborg Museum

Viborg, Midtjylland

Indrykket
19-04-2022
Kontakt
Viborg Museum
sct. Mogens Gade 5
8800 Viborg
Tlf
87873838
Kontakt
Dorthe Elkjær
Tlf
87873838
sct. Mogens Gade 5
8800 Viborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
19-04-2022
Udløber
15-05-2022
Kviknummer
LJA-83552902
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Historie og Samfundsfag

Vil du være med til at gøre Viborg Museum til et fantastisk sted for skolebørn?

Viborg Museum søger en læreruddannet projektleder til en nyoprettet stilling. Din opgave bliver at udvikle en ny og ambitiøs skoletjeneste og give skolebørn en uforglemmelig og lærerig oplevelse på Viborg Museum.

 

En ny og ambitiøs skoletjeneste skal udvikles

Viborg Museum står midt i spændende forandringer. Snart skal et nyt og moderne bymuseum åbnes i Domkirkekvarteret, og en række ambitiøse udviklingsprojekter er sat i søen. Et af dem er en ny skoletjeneste. I 2017 blev museets tidligere skoletjeneste sat på vågeblus, da det gamle Viborg Museum lukkedes. Nu skal en ny skoletjeneste udvikles med en række nye læringsaktiviteter. I første omgang i tilknytning til det nye bymuseum og på De Fem Halder, mens det på sigt er tanken, at skoletjenesten skal udvikle og koordinere aktiviteter på alle museets besøgssteder og på en række kulturarvssteder i det åbne land.

 

Formålet med den nye skoletjeneste har vi beskrevet i en ny vision. Den korte version er, at vi vil styrke børn og unge til livet som dannede individer og demokratiske borgere. Samtidig vil vi skabe en skoletjeneste, som passer som hånd i handske til Viborg Kommunes vision om at have Danmarks bedste Åben Skole. Så for nu bare at sige det, som det er: Det her er hjerteblod for os, og vi har brug for en ligesindet, der kan realisere skoletjenestens formål.

  

Jobbet er varieret og udfordrende

Som projektleder vil du opleve, at udvikling af læringsforløb målrettet skolernes læringsmål for mellemtrin og udskoling til det nye bymuseum vil fylde mest på skrivebordet de første 2-3 år. Du vil også blive involveret i udviklingen af nogle af udstillingerne til bymuseet, og der skal desuden udvikles nye læringsforløb til De Fem Halder. Undervejs er det også dig, der gennemfører allerede eksisterende forløb for skoleklasser. Det vil typisk være byvandringer i Viborg eller vores populære mordgådejagt, Det sidste Kongemord. Så du skal både udvikle og gennemføre læringsforløb, og du skal være lige motiveret for begge dele.

 

Vi forestiller os, at du passer nogenlunde på denne beskrivelse

Det er vigtigt for os, at du har en uddannelse som lærer, at du har linjefag i historie, og at du har undervist i historie i en del år. Du behøver ikke vide en masse om Viborgs historie på forhånd.

Vi er desuden på udkig efter en stærk faglig profil, som har veludviklede didaktiske og pædagogiske evner, og som formidler dygtigt både i tale og på skrift. Du har samtidig flair for IT og har evne og lyst til at bruge digitale redskaber i din undervisning.  

 

Vi er også interesseret i en projektleder, som i løbet af sin karriere har påtaget sig udviklingsopgaver eller ledelsesprægede opgaver. Du har desuden været opmærksom på at blive kompetenceudviklet og opdateret på udviklingen inden for dine fagområder og på digitale læringsredskaber.

 

Du er et menneske, som har det godt med forandringer og kan lide at samarbejde med en gruppe meget dedikerede og fagligt dygtige mennesker. Det betyder, at ord som tværfaglighed, samskabelse og kreativitet rimer på din tilgang til udviklingsprojekter. Du er mere social end solo, og du er mere nysgerrig på forandringer end fornægtende. Og så kommer det nok ikke som en overraskelse, at du skal fyldes af energi i samværet med skolebørn, og at der tændes en gnist i dig, når historien er nær.

 

Vi tilbyder dig et job på en rigtig god arbejdsplads

Når man arbejder på Viborg Museum, kan man forvente, at det bliver spændende, udfordrende, sjovt og travlt. Du får nogle skønne kollegaer, som hver dag arbejder dedikeret med kulturarven. Du får også en arbejdsplads lige midt i Domkirkekvarteret i Viborg. Vores organisation er delt op i fire teams. Du kommer til at arbejde på tværs af dem alle, men vil fagligt referere til formidlingsinspektøren og i øvrigt til museumschefen. Du kan samtidig forvente at blive udvist stor tillid til at løse dine opgaver selvstændigt, og du vil opleve en organisation præget af værdiledelse med klangbund i værdierne mangfoldighed, ordentlighed, dygtig og mod. Det er værdier, vi mener og handler efter.

 

Du kan se mere om Viborg Museum på www.viborgmuseum.dk.

 

Det formelle

Stillingen som projektleder ønskes besat pr. 1. august 2022. Den er på 37 timer pr. uge. Løn- og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomst mellem Danmarks Lærerforening og det kommunale område. Yderligere oplysninger fås hos formidlingsinspektør Rikke Johansen Smidt eller museumschef Brian Wiborg på 87873838.

Ansøgning med CV, eksamensbevis og relevante referencer sendes elektronisk via Viborg Kommunes hjemmeside senest 15. maj. Der afholdes ansættelsessamtaler i to runder den 24. maj og den 30. maj.

Der er krav om en ren børneattest, og du skal have kørekort til almindelig bil.

Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på lærerjob.dk

Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation
Viborg Museum
sct. Mogens Gade 5
8800 Viborg
Tlf
87873838
Kontaktperson
Dorthe Elkjær
Tlf
87873838
Adresse
sct. Mogens Gade 5
8800 Viborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
19-04-2022
Udløber
15-05-2022
Kviknummer
LJA-83552902
Jobtype
Fuldtid
Fag
Historie og Samfundsfag
Beliggenhed