Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Udviklingskonsulenter med fokus på naturfagene i grundskolen

LIFE

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-02-2020
Kontakt
LIFE
Tuborg Havnevej 15
2900 Hellerup
Tlf
35276600
Kontakt
Ditte Linde Thomsen
Tlf
25529540
Tuborg Havnevej 15
2900 Hellerup
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-02-2020
Udløber
03-03-2020
Kviknummer
LJA-79335919
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Biologi, Fysik/kemi, Geografi, Natur/teknologi, Øvrige Job

Vil du spille en hovedrolle i udvikling og gennemførelse af den undervisning, LIFE tilbyder daginstitutioner, skoler og gymnasier i de kommende år?

Har du en stærk naturfaglig og pædagogisk profil med undervisningsfag i indskolingen inden for natur/teknologi eller inden for udskolingsfagene geografi, biologi og fysik/kemi? Har du mod på blive en del af et team, der skal skabe væsentlige forandringer i STEM-undervisningen i Danmark (Science, Technology, Engineering, Math)? Så har vi en enestående jobmulighed til dig. 

LIFE er i gang med at udvikle og opbygge et nyt, landsdækkende undervisningsinitiativ, der tilbyder undersøgelsesbaserede og virkelighedsnære naturfagsforløb for grundskolen og ungdomsuddannelser i hele Danmark og derigennem styrke niveauet for anvendelsesorienteret eksperimenterende naturfagsundervisning. Det sker i et tæt samarbejde med de naturfagsdidaktiske miljøer, undervisere og andre nøgleaktører, der arbejder for at styrke den naturvidenskabelige dannelse og uddannelse hos børn og unge. 

Du bliver en del af et hold af udviklingskonsulenter med forskellige baggrunde inden for STEM-undervisning. De arbejder sammen om at udvikle og implementere LIFE undervisningsforløb til grundskoler og ungdomsuddannelser. Vi opbygger organisationen, og samtidig er vi i fuld gang med udvikling af undervisningsforløbene.

Stillingerne
Vi har brug for to udviklingskonsulenter. En der besidder en stærk faglighed i hhv. faget natur/teknologi på indskolingsniveau (0. - 6. klassetrin), og en der har en stærk faglig profil inden for geografi, biologi og/eller fysik/kemi på udskolingsniveau (7. - 9. klassetrin).

Som Udviklingskonsulent vil du i samarbejde med resten af Team Udvikling udvikle og deltage i formidlingen af LIFE undervisningsforløb. Undervisningsforløbene udvikles i teambaserede projektforløb, der trækker på udviklingskonsulenter med forskellige naturfaglige og tværgående kompetencer. Udviklingsprocesserne omfatter både didaktisk design, udvikling af undervisningsaktiviteter- og materialer, brugertest og samarbejde med eksterne partnere. Afdelingens udviklingskonsulenter varetager også undervisningsopgaver og indgår i arbejdet med at udvikle LIFEs læringsplatforme; herunder LIFE Mobil Lab og den digitale platform MY:LIFE.

Dine arbejdsopgaver omfatter:

 • Udvikling af LIFE undervisningsforløb med særligt fokus på henholdsvis grundskolens 0.- 6. klassetrin eller 7.- 9. klassetrin; herunder både som projektleder og medlem af projektgrupper
 • Udvikling af formater og modeller for LIFE undervisningsforløb til hhv. indskolingen eller udskolingen
 • Samarbejde med eksterne vidensmiljøer såsom virksomheder og forskningsinstitutioner
 • Undervisning af elever og lærere, der anvender LIFEs undervisningsforløb
 • Repræsentation af LIFE ved konferencer, eksterne møder, events mv. 

Du vil efter behov også bidrage til løsning af andre opgaver og tværgående projekter og processer i LIFE-regi.

Din profil
Vi lægger vægt på at du er initiativrig, selvstændig og trives ved at arbejde i tværgående projektteams med fælles mål og rollefordeling bestemt af opgaven. Du er nysgerrig af natur og kan udfordre det, vi gør i dag og bidrage med nye innovative tiltag og kreative løsninger, og samtidigt formår du at arbejde systematisk, kvalitetsbevidst og resultatorienteret. Du holder af at være i en organisation, hvor rammer og opgaver hele tiden forandrer sig og løses i fællesskab. Desuden besidder du stærke samarbejdsevner og er god til at give og modtage feedback, også når arbejdstempoet er højt.

 

For stillingen som Udviklingskonsulent med fokus på natur/teknologi i indskolings- og mellemtrin, forventer vi, at du har:

 • Minimum 5 års undervisningserfaring i natur/teknologi
 • En læreruddannelse og undervisningsfagskompetencer i natur/teknologi
 • Erfaring med udvikling og gennemførelse af undervisningsforløb inden for natur/teknologi til et eller flere af indskolings- og mellemtrinnet
 • Erfaring med udviklingsprojekter på naturfagsområdet

Vi forestiller os, at du har erfaringer med før-skoleområdet samt overgangen mellem daginstitution og grundskole. Yderligere kan du med fordel have supplerende undervisningskompetence i et eller flere af udskolingens naturfag, eller i dansk, idræt eller håndværk og design. Det er også et plus, hvis du har suppleret din læreruddannelse med fx PD i læsevejledning for grundskolen, MD eller PD inden for almen- eller fagdidaktik, eller lignende. 

I LIFE arbejder vi en del med projektledelse under udviklingen af vores undervisningsforløb og det er derfor en fordel, hvis du har erfaring med: projektledelse/deltagelse, redaktionelt indhold fra forlagsbranchen eller udviklingserfaring fra skoletjenester, museumsaktiviteter.

 

For stillingen som udviklingskonsulent med fokus på geografi, biologi og fysik/kemi i udskolingen forventer vi, at du har:

 • Minimum har 5 års undervisningserfaring med geografi, biologi og/eller fysik/kemi i grundskolen
 • En læreruddannelse med undervisningsfagskompetencer i geografi, biologi og/eller fysik/kemi, eller en relevant videregående uddannelse indenfor STEM med erfaring med udvikling af naturfaglige undervisningsforløb
 • Erfaring med udvikling og gennemførelse af undervisningsforløb inden for et eller flere af udskolingens naturfag
 • Erfaring med udviklingsprojekter på naturfagsområdet

Vi forestiller os, at du har arbejdet med overgangen mellem grundskolen og ungdomsuddannelserne. Yderligere kan du med fordel have supplerende undervisningskompetence i digital teknologiforståelse, natur/teknologi, dansk eller idræt. Det er også et plus, hvis du har suppleret din læreruddannelse med fx PD i læsevejledning for grundskolen, MD eller PD inden for almen- eller fagdidaktik, eller lignende.

I LIFE arbejder vi en del med projektledelse under udviklingen af vores undervisningsforløb og det er derfor en fordel, hvis du har erfaring med: projektledelse/deltagelse, redaktionelt indhold fra forlagsbranchen eller udviklingserfaring fra skoletjenester, museumsaktiviteter.

At arbejde hos LIFE
Vi tilbyder en engageret og professionel arbejdsplads, hvor vi lægger vægt på, at vores kolleger trives, bliver udfordret og har muligheder for at udvikle deres potentiale. En karriere hos LIFE giver dig mulighed for at være med til: 

 • At skabe et fremragende undervisningslaboratorium for børn og unge i hele Danmark
 • At sætte helt nye standarder for anvendelsesorienteret og eksperimenterende naturfagsundervisning
 • At bygge broer til nøgleaktører på STEM-området og undervisere på tværs af uddannelsessektoren, så man i fællesskab kan styrke interessen for naturfag og højne niveauet for naturfagsdidaktik.
 • At blive en del af et dedikeret team, der brænder for undervisning, naturfag og uddannelse

LIFE er på nuværende tidspunkt en afdeling under Novo Nordisk Fonden, men det er planen, at LIFE i løbet af de næste to år bliver en selvstændig almennyttig fond. Novo Nordisk Fonden/LIFE bygger i øjeblikket et nationalt læringscenter i Lyngby, som både vil være undervisningsfacilitet og den daglige arbejdsplads for LIFEs medarbejdere fra 2021. 

Interesseret? Så send en ansøgning
Lyder stillingen som noget for dig, bedes du sende ansøgning og CV, eksamensbeviser og andre relevante papirer elektronisk ved at klikke på knappen Apply now.

Vi ser gerne, at du begynder hos os den 1 maj 2020. Der er tale om to fuldtidsstillinger.

Ansøgningsfristen er den 3. marts 2020. Vi forventer at afholde samtaler i uge 11 og 12.

Hvis du har spørgsmål vedrørende stillingen, er du velkommen til at kontakte Leder af Udvikling, Ditte Linde Thomsen, via telefon 25529540 eller via e-mail på DLT@novo.dk.

Om LIFE
LIFE er et landsdækkende og almennyttigt undervisningsinitiativ, der finansieres af Novo Nordisk Fonden. Initiativet har som mål, at flere børn og unge får styrket deres viden og fascination af naturvidenskaben. Det skal ske ved at udvikle og tilbyde naturfaglige undervisningsforløb til grundskolen og ungdomsuddannelserne. LIFE Forløb understøtter den almindelige undervisning, og de lever op til de fælles mål i grundskolen og de faglige mål på ungdomsuddannelserne.

I tæt samarbejde med de naturfagsdidaktiske miljøer, undervisere og andre aktører udvikler LIFE tværfaglige undervisningsforløb med undersøgelsesbaserede og virkelighedsnære naturfagseksperimenter, der spiller sammen med FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

LIFE er i gang med at bygge et visionært læringscenter, LIFE Campus, i Lyngby og mobile laboratorier, LIFE Mobil Lab, der kan komme rundt til skoler i hele landet. LIFE udvikler også en digital læringsplatform MY:LIFE med blandt andet virtuelle laboratorier.

Hensigten er, at LIFE i løbet af et par år etablerer sig som en selvstændig almennyttig fond med en bevilling på op til 1,6 mia. kroner. Indtil da er LIFE en afdeling i Novo Nordisk Fonden. 

 


Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på lærerjob.dk

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
LIFE
Tuborg Havnevej 15
2900 Hellerup
Tlf
35276600
Kontaktperson
Ditte Linde Thomsen
Tlf
25529540
Adresse
Tuborg Havnevej 15
2900 Hellerup
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-02-2020
Udløber
03-03-2020
Kviknummer
LJA-79335919
Jobtype
Fuldtid
Fag
Biologi, Fysik/kemi, Geografi, Natur/teknologi, Øvrige Job
Beliggenhed