Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skolechef

Viborg Kommune

Viborg, Midtjylland

Indrykket
06-03-2020
Kontakt
Viborg Kommune
Prinsens Alle 5
8800 Viborg
Tlf
87878787
Kontakt
Søren Jordhøj Aakær
Prinsens Alle 5
8800 Viborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
06-03-2020
Udløber
27-03-2020
Kviknummer
LJA-79688226
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Lederjob

Vil du være med til at styrke oplevelsen af sammenhæng hos børn, unge og deres forældre? Tror du på, at god trivsel og læring forudsætter, at medarbejderne møder alle børn med positive forventninger? Brænder du for at reducere kompleksiteten og give mere plads til fordybelse og kvalitet i arbejdet?

Byrådet i Viborg Kommune har vedtaget en sammenhængsmodel med en klar vision om at skabe sammenhæng for borgerne. Med 21 konkrete målsætninger skal der skabes endnu større værdi, helhed og sammenhæng for borgerne i mødet med kommunen. Med sammenhængsmodellen sættes der en ny og tydelig retning for arbejdet på børn- og ungeområdet.

----------------------------------------------------------------

Viborg Kommune søger en skolechef, der kan se værdien i forpligtende fællesskaber, som er insisterende i at indgå i tværgående samskabelse, og som kan gå forrest i at sikre høj kvalitet og læring for børn i den skolepligtige alder.

Opgaven
Skolechefen indgår i chefgruppen i Børn & Unge og får det daglige ansvar for et ledelsesområde, som består af kommunens 26 folkeskoler, Viborg Ungdomsskole, Naturskolen og Specialskolen. Viborg Kommune lægger vægt på at tilbyde børn og unge en sammenhængende ramme om en tryg, god og indholdsrig opvækst med fokus på tidlige, forebyggende og tværgående indsatser. Skolechefen er ansvarlig for:

 • At udvikle og sikre høj faglighed og kvalitet på skoleområdet, herunder fortsætte udviklingen af den pædagogiske metode, læringsfælleskaber og forældresamarbejde.
   
 • At sikre, at skoleområdet indgår i bindende, samskabende fællesskaber med dagtilbudsområdet og familie- og rådgivningsområdet.
   
 •  At facilitere udviklingen af et stærkt og ligeværdigt kollektiv mellem skoleledere, ungdomsskolelederen og lederen af Naturskolen, og sammen med viceskolelederen sikre kompetent sparring og dialog med sigte på at udvikle den enkelte skole og det tværgående samarbejde.
   
 • At indgå i et kompetent og samskabende fællesskab i chefgruppen og medvirke til en professionel betjening af det politiske udvalg, borgmester og byråd.
   
 • At fungere som ledelsesrepræsentant i et konstruktivt samarbejde i SkoleMED. Samarbejde, medindflydelse og medbestemmelse er helt centrale elementer i at skabe gode, holdbare løsninger, baseret på samhørighed og holdånd.
   
 •  At holde styr på økonomien og sikre en velfungerende drift inden for rammerne af de ressourcer, der er stillet til rådighed og med fokus på de politiske målsætninger.

Kompetencer
 • Den nye chef skal være en kompetent leder, der gør vedkommende i stand til at præge den faglige og organisatoriske udvikling og fungere som en vellidt og tillidsskabende chef i organisationen og i omgivelserne.
   
 • En uhøjtidelig chef, som har gode forudsætninger for at skabe et stærkt ledelsesmiljø omkring sig. Chefen skal være både drifts- og udviklingsorienteret med blik for delegering, sammenhængskraft og helhedstænkning i ord og handling.
   
 • Skolechefen skal udvise handlekraft og evne til at opnå følgeskab i forhold til de målsætninger og handlinger, der kommer til at kendetegne implementeringen af sammenhængsmodellen. Det indebærer, at den nye chef skal være nysgerrig, dialogorienteret og i stand til at give faglig og ledelsesmæssig sparring samt feedback.
   
 • Skolechefen skal fungere som en troværdig frontfigur for området og evne at optræde på vegne af hele børn- og ungeområdet. Skolechefen har derfor stærke kommunikative kompetencer og evne til at formidle, hvilken kvalitet kommunen leverer på skoleområdet, og hvordan forældresamarbejdet er tilrettelagt.
   
 • Et naturligt fokus på medarbejderes trivsel og et positivt samt respektfuldt menneskesyn, der præges af åbenhed, troværdighed og tillid til andre.

Vilkår
Ansættelsesvilkårene fastsættes i henhold til overenskomsten. Tiltrædelse 1. juni 2020.

Ansøgningsfrist: Fredag den 27. marts 2020

Kontakt gerne direktør Søren Jordhøj Aakjær, Børn & Unge, tlf. 87 87 10 00 eller adm. direktør Chris Petersen, MUUSMANN, tlf. 81 71 75 16.

Læs mere om stillingen i  stillings- og personprofilen.

 

Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på lærerjob.dk

Ansøg nu
Lignende job

Social- og sundhedsskolen STV, Thisted afd.

Vinde Helsinge Friskole, Vestsjællands Idrætsefterskole

Aarhus Unicversitet
Virksomhedsinformation
Viborg Kommune
Prinsens Alle 5
8800 Viborg
Tlf
87878787
Kontaktperson
Søren Jordhøj Aakær
Adresse
Prinsens Alle 5
8800 Viborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
06-03-2020
Udløber
27-03-2020
Kviknummer
LJA-79688226
Jobtype
Fuldtid
Fag
Lederjob
Beliggenhed