Del
Gem annonce

Ordblindelærer til Lyngby-Taarbæks kommunale læsecenter

Trongårdsskolen

Lyngby-Taarbæk, Storkøbenhavn

Indrykket
27-04-2022
Kontakt
Trongårdsskolen
Trongårdsvej 50
2800 Kgs. Lyngby
Tlf
45 28 43 20
Kontakt
Trine Petz
Tlf
45 28 43 20
Trongårdsvej 50
2800 Kgs. Lyngby
Danmark
Praktisk information
Oprettet
27-04-2022
Udløber
26-05-2022
Kviknummer
LJA-83569358
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Dansk, Øvrige Job, Specialpædagogik

Har du en særlig interesse for elever i skriftsprogsvanskeligheder - og ønsker du at samarbejde med engagerede kollegaer, forældre og skoler om udvikling af elevernes skriftsproglige kompetencer, så er du måske vores nye kollega.

 

Vi søger en lærer med enten ordblindelæreruddannelsen eller en PD i læsning og skrivning til en fast stilling på 37 timer.

 

Du kommer til at arbejde tæt sammen med tre kompetente medarbejdere i Læsecenteret omkring planlægning og gennemførelse af undervisning af elever på vores læsehold. Læsecenteret i Lyngby-Taarbæk Kommune er organisatorisk forankret i Center for Uddannelse og Pædagogik, og det er beliggende på Trongårdsskolen.

 

Læsekurserne afholdes i perioder på 8 uger for elever på 3.-4. årgang og 6 uger for elever på 5.-6. årgang. I forlængelse af kurserne er der mentorperioder, hvor du vil komme til at følge læseholdets elever i almenundervisningen og samarbejde med elevernes lærerteam.

 

På kurserne undervises systematisk i at udvikle elevernes brug af kompenserende IT og desuden i at udvikle den enkelte elevs skriftsproglige niveau.

 

Læsecenterets medarbejdere arbejder sammen med kommunens læsevejledernetværk og læsekonsulenten om at udvikle viden om ordblindhed og læsevanskeligheder på kommunens skoler. Du kan derfor være med til at udvikle, implementere og følge op på indsatser omkring:

  • Læse- og skrivestrategier med IT
  • Læse- og skriveteknologi i undervisningen
  • Forbedrede handleplaner for elever med læsevanskeligheder
  • Motivation og hensigtsmæssige attributionsmønstre hos elever med ordblindhed
  • Engelskundervisning for elever med ordblindhed
  • Ordblindeklubber / ordblindepatruljer på skolerne

Dine kompetencer
Det er vigtigt for os, at du arbejder ud fra en bred forståelse af inklusion, hvor der er opmærksomhed på den samlede børnegruppe - samt hvordan børnenes erfaringer, behov og potentialer kan imødekommes af både Læsecenteret og i skolen. I dagligdagen har vi fokus på professionel relationskompetence, da vi arbejder i et lille miljø med elever, som til tider har erfaringer med nederlag og frustration ift. deres læseudvikling.

 

Det er desuden vigtigt, at du har erfaringer med vejledning af kollegaer for at kunne bidrage i den strategiske kapacitetsopbygning af læseområdet på almenområdet.

 

En væsentlig del af arbejdet i Læsecenteret er at lære eleverne kompenserende it, derfor må du have grundlæggende it-kompetencer og en interesse i at dygtiggøre dig på feltet.

 

Har du viden om, hvordan man kan undervise elever med ordblindhed i engelsk, er det en fordel.

 

For yderligere information kan du kontakte:
Læsekonsulent Trine Petz trpet@ltk.dk
Faglig pædagogisk chef Tine Rosenberg Larsen trl@ltk.dk

 

Ansøgningsfrist: den 26. maj 2022.
Ansættelsessamtaler: Første runde 8. juni 2022 fra kl. 15 og anden runde d. 10. juni fra kl. 14.
Ansættelse: 1. august 2022.

 

Løn / vilkår: aftales ud fra gældende overenskomst

 

I Lyngby-Taarbæk bliver du del af et stærkt fagligt fællesskab med høje ambitioner i en organisation med ca. 4.000 medarbejdere, der alle arbejder med det fælles mål – at skabe værdi for borgere og erhvervsliv. Vi lægger vægt på god ledelse, trivsel, faglige og personlige udviklingsmuligheder, kreativitet og nytænkning samt balance mellem arbejdsliv og fritidsliv. Vi ser mangfoldighed som en ressource og værdsætter, at medarbejdere hver især bidrager med deres særlige baggrund, personlighed og evner.

 

 

Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på lærerjob.dk

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation
Trongårdsskolen
Trongårdsvej 50
2800 Kgs. Lyngby
Tlf
45 28 43 20
Kontaktperson
Trine Petz
Tlf
45 28 43 20
Adresse
Trongårdsvej 50
2800 Kgs. Lyngby
Danmark
Praktisk information
Oprettet
27-04-2022
Udløber
26-05-2022
Kviknummer
LJA-83569358
Jobtype
Fuldtid
Fag
Dansk, Øvrige Job, Specialpædagogik
Beliggenhed
Gem annonce