Del
Gem annonce

Læreruddannet skolekonsulent til nationalt skoletilbud ved Synscenter Refsnæs, Kalundborg

Region Sjælland

Kalundborg, Vestsjælland

Indrykket
04-07-2022
Kontakt
Region Sjælland
Synscenter Refsnæs
Kystvejen 112
4400 Kalundborg
Tlf
59 57 01 00
Kontakt
Mads Røn
Tlf
93 57 45 00
Kystvejen 112
4400 Kalundborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
04-07-2022
Udløber
18-08-2022
Kviknummer
LJA-83789842
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Konsulent, Lærer, Specialpædagogik, Øvrige Job

Er du motiveret for at prøve dig selv af i et specialpædagogisk undervisningsmiljø for elever med synsnedsættelse og yderligere funktionsnedsættelser og har du mod på kompetenceudvikling og videreuddannelse?

Så er her en unik mulighed for at blive en del af skoleområdet på Synscenter Refsnæs.

Stillingen

Stillingen er i teamet, der dækker to af vores skoletilbud et folkeskoletilbud Børneskolen samt et af vores to STU-tilbud.


Målgruppen består af elever med synsnedsættelse typisk hjernebetinget synsnedsættelse kombineret med yderligere fysiske og kognitive funktionsnedsættelser.


Elevernes faglige, sociale og personlige kompetencer ligger væsentligt under klassetrinnet typisk fra 9 måneders stadie og til indskolingsniveau.


I kommende skoleår forventes de to skoletilbud at omfatte i alt 8 elever.


De to skoletilbud er en del af skoleområdet, som også omfatter et andet STU- og folkeskoletilbud, et efterskolelignende tilbud samt et aktivitets- og samværstilbud.


Medarbejdergruppen på skoleområdet består af i alt 15 medarbejdere, heraf 7 lærere. Lærerne arbejdet tæt sammen med det pædagogiske personale, der indgår i understøttende aktiviteter og sundheds- og plejeopgaver i relation til eleverne.

Vores kerneopgave

Hver eneste dag arbejder vi for at lave en god skole for de elever, som vælger os. Børneskolen og STU på Synscenter Refsnæs har afgørende betydning for elevernes faglige, sociale og personlige udvikling i forhold til deres forudsætninger for at blive inkluderet i deres videre uddannelsesforløb, ungdoms- og voksenliv.


Vi arbejder med en anerkendende tilgang til eleven med fokus på det, den enkelte elev er god til. Vi bestræber os på, at eleverne bliver så fagligt dygtige, som de kan, samt udvikler sig til at blive så selvstændige og socialt kompetente som muligt, så de får maksimal mulighed for at udøve indflydelse på eget liv. De skal bl.a. lære at forholde sig til deres dagligdag, begå sig i sociale sammenhænge og foretage nogle reelle valg.


Vægten i undervisningen ligger på faglige, konkrete, praktiske og funktionelle aktiviteter og forløb. Undervisningsmiljøet har et stærkt fokus på kommunikation og relationsdannelse gennem strukturerede aktiviteter, hvor gentagelser, rutiner, synskompenserende hjælpemidler og syns- og sansebearbejdninger er i fokus.

Undervisningen har fokus på både faglig, social og personlig udvikling, hvor vægtningen varierer fra elev til elev. Derfor indgår der i tilknytning til de faglige fag mange forskellige aktiviteter fx madlavning, sansestimulation og musik. Der anvendes i udstrakt grad holddannelse til at understøtte læringen og trivslen.


Opgaverne løses i et tæt samarbejde mellem medarbejdere i Børneskolen og STU, som består af både lærere og pædagogisk personale. Der arbejdes med fokuseret supervision og inddragelse af fagpersoner med viden om elevernes problematikker.

Samarbejdet omfatter også botilbuddene på Synscenter Refsnæs, hvor de fleste af eleverne bor, ligesom der samarbejdes med eksterne kommunale samarbejdspartnere.

Hvad søger vi?

Vi søger en lærer, der kan se sig selv som en del af vores kerneopgave med denne målgruppe af elever. Dette er særligt vigtigt for os:

 • Du har gerne viden om og kendskab til elever med multiple funktionsnedsættelser (eller er motiveret for at få det)
 • Du er ambitiøs på dine elevers vegne, så de bliver så dygtige, som de kan
 • Du er opsøgende og løsningsorienteret
 • Du skal være tålmodig og kunne håndtere elever, der har multiple funktionsnedsættelser på et lavt kognitivt udviklingstrin
 • Du kan anvende IT som en naturlig og integreret del af undervisningen
 • Du har gerne viden om og kendskab til alternative kommunikationsformer (eller er motiveret for at få det)
 • Du har gerne erfaring med observation (eller er motiveret for at få det)
 • Du er motiveret for kompetenceudvikling indenfor det specialpædagogiske og synsfaglige felt
 • Du arbejder struktureret og er ansvarsbevidst
 • Du har erfaring med dokumentationsopgaver
 • Du har erfaring med forældresamarbejde og evt. med kommunale samarbejdspartnere (fx UU-vejledere, handicapkonsulenter, sagsbehandlere mm.)
 • Du er en teamplayer og spiller dine kollegaer bedre
 • Du har gode relationelle kompetencer og masser af humor

Hvad tilbyder vi?

Det er spændende, sjovt og udviklende at arbejde i Børneskolen og STU på Synscenter Refsnæs, og ind i mellem er det også krævende. Derfor er teamsamarbejde, kompetenceudvikling og fleksibilitet nøgleord hos os. Det betyder bl.a. fleksibilitet i forhold til at tilrettelægge din undervisning (i samarbejde med dit team) og til at forvalte din forberedelse. Samtidig gør vi os umage med at tage hensyn til de ændringer, der sker i dit liv ift. work-life balance. Derfor kan vi tilbyde dig:

 • Dygtige og engagerede teamkollegaer, der glæder sig til at samarbejde med dig
 • Følordning hos erfarne kollegaer i forhold til at blive klædt på til undervisningsopgaven med målgruppen
 • Kompetenceudvikling og supervision der ruster dig til at arbejde i et højt specialiseret undervisningsmiljø
 • Et godt arbejdsmiljø med en fleksibel tilrettelæggelse af arbejdstiden under hensyntagen til undervisning og mødevirksomhed
 • IT-udstyrspakke bestående af personlig bærbar og iPad
 • Ansættelse som skolekonsulent
 • Trivselstiltag fx i form af at du kan gøre brug af Synscenter Refsnæs faciliteter (herunder svømmehal, motionsrum, idrætssal, massagestol mm.) og sociale arrangementer (fx DHL-stafet, festlige sammenkomster mm.)

Du vil blive del af et engageret team, som står klar til at tage rigtig godt imod DIG!

Vil du vide mere

Kontakt afdelingsleder Mads Røn, 93 57 45 00 eller mail madro@regionsjaelland.dk for yderligere oplysninger.

 

Ansøgningsfrist 18.8.2022


Samtaler
afholdes 23.8.2022


Ansættelse
1.10.2022

Ansættelsen er betinget af modtagelse af tilfredsstillende børneattest og straffeattest til offentligt brug.


Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

 

 
 
Kontaktperson(er):
Navn: Mads Røn
Stilling: Afdelingsleder
Email: madro@regionsjaelland.dk
Telefon: 93 57 45 00


Om Synscenter Refsnæs

Synscenter Refsnæs er det nationale specialpædagogiske ressource- og videnscenter for børn og unge med synsnedsættelse. Børn og unge, der er optaget i Synsregistret eller opfylder kriterierne herfor, kan gøre brug af tilbuddene. Målgruppen omfatter også børn og unge med yderligere funktionsnedsættelser.

Synscenter Refsnæs er et højt specialiseret tilbud, som arbejder vidensbaseret og tværfagligt med udvikling, læring, trivsel og medborgerskab for målgruppen i et landsdækkende samarbejde.

Tilbuddene omfatter vidensarbejde, specialrådgivning og vejledning, individuel udredning, kursustilbud og gruppeforløb, materialeproduktion, skole, efterskole, STU og botilbud.

Læs mere om Synscenter Refsnæs på vores egen  hjemmesideFacebook og  LinkedIn


Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på lærerjob.dk

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation
Region Sjælland
Synscenter Refsnæs
Kystvejen 112
4400 Kalundborg
Tlf
59 57 01 00
Kontaktperson
Mads Røn
Tlf
93 57 45 00
Adresse
Kystvejen 112
4400 Kalundborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
04-07-2022
Udløber
18-08-2022
Kviknummer
LJA-83789842
Jobtype
Fuldtid
Fag
Konsulent, Lærer, Specialpædagogik, Øvrige Job
Beliggenhed
Gem annonce