Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Lærer eller Specialpædagog til stilling som synskonsulent i national specialrådgivning

Region Sjælland

Kalundborg, Vestsjælland

Indrykket
21-04-2023
Kontakt
Region Sjælland
Synscenter Refsnæs
Kystvejen 112
4400 Kalundborg
Kontakt
Afdelingsleder Heidi Lene Myglegård Andersen
Tlf
24418906
Synscenter Refsnæs
4400 Kalundborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
21-04-2023
Udløber
02-06-2023
Kviknummer
LJA-84715582
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Lærer, Pædagog, Specialpædagogik

Vil du gøre en forskel for børn og unge med synsnedsættelse, deres forældre og for fagprofessionelle der arbejder med målgruppen? Motiveres du af stærke faglige fællesskaber og et godt arbejdsmiljø, hvor der er højt til loftet og stor fleksibilitet? Vil du gerne have nogle af Danmarks dygtigste og mest dedikerede specialister som kollegaer? Så er du måske vores nye kollega. Vi sørger for oplæring og videreuddannelse.

Synscenter Refsnæs søger en synskonsulent til tværprofessionel indsats for børn og unge, der har synsnedsættelse eller er blinde, og som har yderligere funktionsnedsættelserVi søger en selvstændig og dedikeret kollega med lærerfaglig eller specialpædagogisk baggrund.

Synscenter Refsnæs leverer i samarbejde med kommunale synskonsulenter et højt specialiseret tilbud til børn med synsnedsættelse, deres familier og pårørende. Vi supplerer og understøtter dermed kommunernes og de lokale synskonsulenters arbejde med inklusion og rehabilitering. Vi benytter ICF og De Udvidede Læringsmål (DUL) som forståelsesramme. Vi samarbejder ressourceorienteret med de familier og lokale fagpersoner, som vi rådgiver. Du skal bidrage med udredning og rådgivning af børn med synsnedsættelse - individuelt og i gruppeforløb. Desuden undervisning og rådgivning til de pårørende og professionelle, der er omkring barnet i hverdagen. Opgaven løses dels på Synscenter Refsnæs og dels lokalt i barnets nærområde i hele landet.


Stillingen
 er organisatorisk placeret i Specialrådgivningen. Her arbejder synskonsulenter med specialpædagogisk og lærerfaglig baggrund, psykologer, ergoterapeuter, videnskonsulenter og grafikere. Specialrådgivningen er organiseret i fire teams; Skoleteam, Småbørnsteam, Multi- team og materialeteam. Denne stilling er organisatorisk placeret i Multiteamet. Der er i specialrådgivningen et tæt tværfagligt samarbejde på tværs af de fire teams.

Der er mulighed for god fleksibilitet i tilrettelæggelse af eget arbejde. Endelig opgavevaretagelse tilrettelægges og aftales med afsæt i erfaring og faglighed.


Opgaven

 • Undervisning af forældre og fagpersonale
 • Bidrage målrettet med undervisning, udredning og vejledende specialrådgivning.
 • Understøtte læring, trivsel, og udvikling gennem undervisning og specialpædagogisk bistand til børnene og deres voksne
 • Undervise og vejlede forældre og fagprofessionelle der arbejder med målgruppen.
 • Observation og afprøvning i hjem, institution, skole og på Synscenter Refsnæs
 • Rådgive om brug af belysning, lyd og optiske løsninger
 • Rådgive om IKT og brugen af teknologi som kompensation for funktionsnedsættelsen og som afsæt for oplevelse, læring og dannelse
 • Samtaler og rapporter med handleforslag
 • Understøtte trivsel, læring og udvikling gennem leg, fysisk aktivitet og stimulering af synet
 • Præcis dokumentation i skrift, billeder, video
 • Vidensudvikle og skabe resultater sammen med borgeren og med fagprofessionelle

Året byder på en mangfoldighed af opgaver, fx en årlig sommerskole, kurser i regionerne/kommunerne og synsfaglige udviklingsprojekter.

Personprofil

 • Interesse for hvad det vil sige, at børns synsfunktion er nedsat
 • Interesse for at arbejde med børn og unge med synsnedsættelse og yderligere funktionsnedsættelse.
 • Evne til relationsarbejde, også når samtalen er svær og flere synspunkter er i spil
 • God til at formidle viden og erfaring til familien, familiens netværk og de fagprofessionelle omkring barnet
 • Villig til at yde landsdækkende indsats i børnenes nærmiljø

Vi sørger for oplæring


Det er en fordel, men ikke et krav, at have kendskab til synsnedsættelse og hvad den betyder for indlæring. Vi tilrettelægger kompetenceforløb på synsområdet, med blandt andet tekniske og optiske hjælpemidler. Vi tilbyder uddannelse til synskonsulent på diplomniveau samt interne uddannelsesmoduler i synsfaglige temaer.

Vi tilbyder

Vi tilbyder ansættelse i henhold til overenskomst med Danske Regioner og med mulighed for at arbejde hjemmefra, efter aftale med nærmeste leder. IT-udstyrspakke bestående af bærbar pc, tablet, mobiltelefon og i øvrigt efter behov. Stillingen indbefatter også rejseaktivitet i forbindelse med rådgivning og kursusaktivitet i hele landet. Det vil derfor være en fordel, men ikke et krav at have egen bil til rådighed Kørsel i egen bil takseres i henhold til Region Sjællands gældende retningslinjer. Adgang til synscentrets svømmehal, gymnastiksal og motionsfaciliteter.


Hvis du vil vide mere
 er du mere en velkommen til at kontakte afdelingsleder Heidi Myglegård Andersen på tlf. 24 41 89 06 eller konsulent Morten Skaanild på tlf. 93 57 76 04


Ansøgningsfrist 
2.6.2023


Samtaler
 afholdes 19.6.2023 og eventuelt den 20.6.2023.


Ansættelse
 1.8.2023

Ansættelsen er betinget af modtagelse af tilfredsstillende børneattest og straffeattest til offentligt brug.


Vi glæder os til at modtage din ansøgning


Kontaktperson(er):

Navn: Heidi Lene Myglegård Andersen
Stilling: Afdelingsleder
Email: helea@regionsjaelland.dk
Telefon: 24 41 89 06

Navn: Morten Sønderup Skaanild
Stilling: Konsulent
Email: morsk@regionsjaelland.dk
Telefon: 93 57 76 04

Om Synscenter Refsnæs

Synscenter Refsnæs er det nationale specialpædagogiske ressource- og videnscenter for børn og unge med synsnedsættelse. Børn og unge, der er optaget i Synsregistret eller opfylder kriterierne herfor, kan gøre brug af tilbuddene. Målgruppen omfatter også børn og unge med yderligere funktionsnedsættelser.

Synscenter Refsnæs er et højt specialiseret tilbud, som arbejder vidensbaseret og tværfagligt med udvikling, læring, trivsel og medborgerskab for målgruppen i et landsdækkende samarbejde.

Tilbuddene omfatter vidensarbejde, specialrådgivning og vejledning, individuel udredning, kursustilbud og gruppeforløb, materialeproduktion, skole, efterskole, STU og botilbud.


Læs mere om Synscenter Refsnæs på vores egen hjemmesideFacebook og LinkedIn

Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på lærerjob.dk

Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation
Region Sjælland
Synscenter Refsnæs
Kystvejen 112
4400 Kalundborg
Kontaktperson
Afdelingsleder Heidi Lene Myglegård Andersen
Tlf
24418906
Adresse
Synscenter Refsnæs
4400 Kalundborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
21-04-2023
Udløber
02-06-2023
Kviknummer
LJA-84715582
Jobtype
Fuldtid
Fag
Lærer, Pædagog, Specialpædagogik
Beliggenhed