Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forhandling i Danmarks Lærerforening søger konsulent til overenskomstområdet

Danmarks Lærerforening

København, Storkøbenhavn

Indrykket
16-06-2022
Kontakt
Danmarks Lærerforening
Vandkunsten 12
1467 København K.
Tlf
33 69 63 00
Kontakt
Konsulent Liv Sonne Hendrup eller Afdelingschef Camilla Vendelboe Hagensen
Tlf
33 69 64 72 eller 28 10 36 53
Vandkunsten 12
1467 København K.
Danmark
Praktisk information
Oprettet
16-06-2022
Udløber
14-07-2022
Kviknummer
LJA-83728228
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Øvrige Job

Kan du lide at skabe fælles løsninger i et samarbejde med andre? Har lærerarbejdet for dig afgørende betydning for elevers dannelse og uddannelse, og ser du folkeskolen som en af de vigtigste samfundsinstitutioner? Så kan en stilling som konsulent i Danmarks Lærerforenings sekretariat være noget for dig.

Da vi i Danmarks Lærerforening gerne vil kunne gribe aktuelle muligheder for samarbejder lokalt og centralt, bl.a. i Sammen om Skolen, og arbejdet med at realisere de centrale arbejdstidsaftaler (A20/A21), har vi oprettet et antal nye stillinger i sekretariatet.

I foreningen er vi optaget af at skabe udvikling og forandring i et samarbejde med andre båret af gensidig tillid og ejerskab. Vi arbejder for, at vores faglige stemmer indgår i de samarbejder, hvor der træffes beslutninger af betydning for folkeskolen og for de arbejdspladser, hvor vores medlemmer er ansat. Vi har fokus på at involvere og inddrage viden og erfaringer fra praksis gennem dialog og samarbejde med andre.  

Vi søger derfor en konsulent til afdelingen Forhandling, som har lyst til at indgå i foreningens arbejde med at realisere de centrale arbejdstidsaftaler på det kommunale, regionale og statslige område. Du skal fx indgå i udviklingsprojekter om arbejdstidsaftaler med en eller flere kredse, understøtte kredsene i at få etableret gode lokale processer og samarbejder, holde kurser og webinarer og udarbejde vejledende materialer om arbejdstidsaftalerne. Du kan også komme til at indgå i afdelingens øvrige opgaver.

Du skal trives med, at der ikke altid er en bestemt løsning på en udfordring, og at en løsning kan se helt anderledes ud, når du har samarbejdet med andre parter om den. Du skal være nysgerrig på andres perspektiver og kunne se meningen med at involvere og løbende inddrage viden og erfaringer fra andre.

Vi er en politisk styret organisation med tæt kontakt mellem sekretariatet og foreningens politiske ledelse, og du skal derfor trives med en politisk ledelse, som er tæt på arbejdsopgaverne.

Vi forestiller os, at du:

 • har lyst til og gerne erfaring med at arbejde med arbejdstidsaftaler
 • har forhandlingserfaring eller lignende inden for den danske model, fx fra en kreds, en faglig organisation, en HR-enhed eller en arbejdsgiverorganisation
 • kan rådgive om kollektive løn- og ansættelsesvilkår
 • er læreruddannet fx med erfaring fra en kreds eller har relevant videregående uddannelse
 • har politisk forståelse, indsigt i politiske processer og interesse for politisk betjening
 • har lyst til at lære nyt, er initiativrig og nysgerrig
 • har en samarbejdende tilgang til at finde løsninger med andre og har lyst til at indgå i tværgående samarbejder med sekretariatets øvrige afdelinger
 • har gennemslagskraft og evner at formidle præcist, både mundtligt og skriftligt.

Afdelingen Forhandling
I Forhandling er vi 16 medarbejdere, som i tæt dialog med politikere, kredse, tillidsrepræsentanter og andre samarbejdspartnere arbejder for at skabe de bedst mulige løn- og ansættelsesvilkår for vores medlemmer på det kommunale, regionale, statslige og private arbejdsmarked.

Du bliver en del af Forhandling, der bl.a. har ansvaret for at:

 • arbejde strategisk med at udvikle forhandlingsområdet
 • indgå og forny overenskomster på det offentlige og private arbejdsmarked
 • rådgive foreningens 75 lokale kredse omkring løn, arbejdstid og øvrige ansættelsesvilkår
 • implementere centrale arbejdstidsaftaler i kommuner, regioner og stat
 • sparre med kredse om indgåelse af lokale arbejdstidsaftaler, lønaftaler mv.  
 • undervise medlemmer, tillidsrepræsentanter og kredse
 • varetage politisk betjening af Forretningsudvalg, Overenskomstudvalg og Hovedstyrelse
 • varetage foreningens arbejdsmarkeds-, velfærds- og beskæftigelsespolitik
 • deltage i fornyelse af centrale overenskomster og aftaler i regi af Lærernes Centralorganisation
 • være i tæt dialog med Lærernes Centralorganisation, Fagbevægelsens Hovedorganisation og øvrige samarbejdspartnere.

Vi tilbyder
En arbejdsplads midt i hjertet af København, hvor du befinder dig i et udfordrende, afvekslende og selvledende arbejdsmiljø med attraktive ansættelsesvilkår og rige muligheder for at sætte dit eget præg på arbejdsopgaverne.

Vi er en afdeling præget af et stærkt sammenhold og godt socialt indre liv, som ser en værdi i vores forskellige perspektiver, uddannelsesmæssige baggrunde og erfaringer.

Vilkår
Ansættelsen er omfattet af overenskomst mellem Danmarks Lærerforening og konsulentklubben i sekretariatet. Lønindplacering sker jf. overenskomsten efter det kommunale lønsystem ud fra kvalifikationer og erfaring.

I ansættelsen indgår en arbejdsgiverbetalt pensionsordning på 17,3 %. Arbejdstiden er tilrettelagt ud fra 37 timer ugentligt. Vi har 6 ugers ferie og mulighed for optjening af ekstra fridage.  

Vil du vide mere?
Er du velkommen til at kontakte konsulent Liv Sonne Hendrup på telefon 33 69 64 72 indtil fredag den 1. juli eller afdelingschef Camilla Vendelboe Hagensen på telefon 28 10 36 53.

Vi skal modtage din ansøgning og CV senest torsdag den 14. juli 2022.

Grundet sommerferie kontakter vi først de kandidater vi gerne vil se til en samtale mandag den 8. august 2022. Vi forventer at afholde første samtalerunde torsdag den 11. august og fredag den 12. august, og anden samtalerunde torsdag den 18. august med henblik på ansættelse 1. oktober 2022 eller efter nærmere aftale. Der vil indgå en opgave i forbindelse med anden samtalerunde.

Fremtiden starter i skolen. Vi glæder os til at modtage din ansøgning!


Danmarks Lærerforening er en partipolitisk uafhængig organisation med 84.000 medlemmer, hvoraf hovedparten er lærere i folkeskolen. Danmarks Lærerforening varetager medlemmernes tjenstlige og økonomiske interesser og arbejder for pædagogisk udvikling af folkeskolen.

Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på lærerjob.dk

Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation
Danmarks Lærerforening
Vandkunsten 12
1467 København K.
Tlf
33 69 63 00
Kontaktperson
Konsulent Liv Sonne Hendrup eller Afdelingschef Camilla Vendelboe Hagensen
Tlf
33 69 64 72 eller 28 10 36 53
Adresse
Vandkunsten 12
1467 København K.
Danmark
Praktisk information
Oprettet
16-06-2022
Udløber
14-07-2022
Kviknummer
LJA-83728228
Jobtype
Fuldtid
Fag
Øvrige Job
Beliggenhed