Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Visionær leder til læringshus i verdensklasse

Høje-Taastrup kommune

Høje-Taastrup, Storkøbenhavn

Indrykket
19-06-2018
Kontakt
Høje-Taastrup kommune
Bygaden 2
2630 Taastrup
Tlf
4335 2400
Kontakt
Flemming Ellingsen
Tlf
20 15 95 59
Bygaden 2
2630 Taastrup
Danmark
Praktisk information
Oprettet
19-06-2018
Udløber
05-08-2018
Kviknummer
LJA-62514134
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Lederjob

Vil du være med til at sætte helt nye standarder for skoletænkning? Vil du stå i spidsen for verdens bedste læringsmiljø, hvor børn udvikler viden, færdigheder og kompetencer gennem hands on-læring og virkelighedsnære projekter? Kan du tænke store tanker og omsætte dem til en skole i verdensklasse sammen med elever, medarbejdere og ledelsesteam?
 
Høje-Taastrup Kommune søger en yderst ambitiøs leder, som kan lede en fusionsproces, en pædagogisk transformation uden sidestykke og stå i spidsen for et spændende skolebyggeri samtidig med, at du brænder for at lede en skole, hvor hver eneste elev udvikler sig optimalt i et ambitiøst, kreativt og engagerende miljø.
 
Vi fusionerer to af kommunens velfungerende skoler, så de i foråret 2021 sammenlægges og flytter til et nybygget, 5-sporet læringshus, i den ny bydel Nærheden ved Hedehusene. Vi søger en leder, der skal forestå fusionen og videreudvikle en ny pædagogisk praksis sammen med de nuværende lederteams. Den ny leder skal efterfølgende tiltræde stillingen som skoleleder for læringshuset.
 
Fagligt fokus
Høje-Taastrup Kommune har en høj ambition om at skabe et helt skolevæsen, der på nye måder fremmer de kompetencer, der er brug for i fremtidens samfund. Et samfund, hvor forandringsparathed, kommunikation, problemløsning og samarbejde er afgørende, og hvor teknologiske færdigheder er en nødvendighed.
 
Læringshuset i Nærheden skal være Danmarks første science skole, der fra bunden er bygget til at arbejde med de såkaldte 21st Century Learning Skills i et innovativt, projektbaseret miljø. Det skal blandt andet ske med et stærkt fokus på teknologi og naturvidenskab.
 
Læringshuset bliver mere end en skole i traditionel forstand. Vi vil med den nye skole vise nye veje for læring i Danmark. Her vil børn og unge lege, bygge, idéudvikle, løse problemer og bruge deres naturlige nysgerrighed og skabertrang i deres arbejde med skolefagene. Et summende laboratorium og designværksted, hvor eleverne udvikler sig fagligt og socialt gennem autentiske samarbejder. Det skal ske i meningsfulde projekter i samarbejde med uddannelsesinstitutioner, virksomheder og lokalområdet.
 
Kompetencer 
Vi søger en leder, som:

  • har dokumenteret ledelseserfaring, erfaring med uddannelsesverdenen og relevant lederuddannelse,
  • kan skabe et godt samarbejde med både nuværende og kommende forældre, herunder engagere i skolens vision,
  • har høje forventninger til alle elever og kan sikre høj faglig kvalitet i undervisningen,
  • kan begejstre sine omgivelser og skabe følgeskab til visionen,
  • udviser tillid, delegerer ansvar og er en god lytter,
  • er nysgerrig på fremtiden og den verden eleverne kommer ud i,
  • har fokus på det omgivende samfund lokalt og globalt og er god til at skabe relationer mhp. partnerskaber og samarbejdsprojekter,
  • kan lede og udvikle den pædagogiske praksis i både fritidstilbud og skole, herunder skabe et godt samarbejde mellem lærere og pædagoger, samt
  • kan etablere et velfungerende ledelsesteam, der arbejder strategisk med skolens udvikling.


Du indgår i et kollegialt fællesskab med områdets 11 andre skoleledere, dagtilbuds- og klubområdet såvel som andre ledere fra 0-18 års området.
 
Vores nye skoleleder er parat til at realisere en politisk vedtaget vision om fremtidens skole og til at videreføre det udviklingsarbejde, der allerede er i fuld gang på de to nuværende skoler.

Pædagogisk og ledelsesmæssigt er du fuldstændig opdateret, og du har allerede konkret erfaring med nyskabende skolepraksis. Du er gennem et stort personligt engagement i stand til at stå for udviklingen i et tæt samarbejde med de nuværende skolers ledelser, personale og elever. Det er afgørende at du evner at skabe udvikling med afsæt i skolernes nuværende styrker, ikke mindst ved at udvise en høj grad af tillid og delegere ansvar.
 
Om skolerne
Hedehusene Skole har ca. 400 elever og ca. 50 medarbejdere i skole og fritidstilbud. Charlotteskolen har knap 500 elever og ca. 70 medarbejdere.  Skolerne har SFO fra 0.-3. klasse og samarbejder med de nærliggende klubber.

Byrådet i Høje-Taastrup Kommune har besluttet en vision om fremtidens skole, hvor elever motivation og udbytte af skolen øges igennem autentiske, innovative og projektbaserede læringsforløb. Det er en udvikling, der understøttes af kompetenceudvikling og udvikling af læringsmiljøer. Læs mere på www.htk.dk/21 .
 
Høje-Taastrup Kommune har en 1:1-strategi, hvor alle elever har en iPad eller PC, som indgår i undervisningen.
  
Løn- og ansættelsesvilkår
Forventet tiltrædelse den 1. oktober 2018. Ansættelse sker på kontraktvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Yderligere information
Du er velkommen til at kontakte Institutions- og skolechef Flemming Ellingsen på telefon 2015 9559, eller projekt- og udviklingschef Stine West Dyhr på telefon 2637 7770, hvis du vil høre mere om jobbet.

Søg stillingen via nedenstående link senest 5. august 2018.
Første ansættelsessamtale afholdes tirsdag den 14. august og den anden samtale tirsdag den 21. august 2018. Der vil være test af udvalgte kandidater inden anden samtale.
 
Du kan læse mere om tankerne vedr. Høje-Taastrup Kommunes State of the art læringshus i vores Pædagogisk Arkitektonisk Program som kan rekvireres ved henvendelse til Stine West Dyhr på StineDy@htk.dk .
http://ssl1.peoplexs.com/Peoplexs22/images/RC_clear.gifhttp://ssl1.peoplexs.com/Peoplexs22/images/RC_clear.gifhttp://ssl1.peoplexs.com/Peoplexs22/images/RC_clear.gif

 

Skriv i din ansøgning, at du har set opslaget på lærerjob.dk

Ansøg nu
Lignende job

Center for Socialpsykiatri og Udsatte
Virksomhedsinformation
Høje-Taastrup kommune
Bygaden 2
2630 Taastrup
Tlf
4335 2400
Kontaktperson
Flemming Ellingsen
Tlf
20 15 95 59
Adresse
Bygaden 2
2630 Taastrup
Danmark
Praktisk information
Oprettet
19-06-2018
Udløber
05-08-2018
Kviknummer
LJA-62514134
Jobtype
Fuldtid
Fag
Lederjob
Beliggenhed